• Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest 2017

  Festival
 • 29 Septembrie 14:00 - 18:00
 • Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest (Wirtschaft. Kultur. Networking), organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT) se apropie cu pași repezi și vestește, pe ritmuri bavareze, începutul lunii octombrie.

  Așa cum v-am obișnuit, Oktoberfest-ul Clujului, ajuns deja la a șasea ediție, va avea loc în Piața Unirii, timp de trei zile, între 29 septembrie şi 1 octombrie.

  Pe scena Oktoberfest din Piața Unirii, instalată într-un cort de peste 1.000 mp, programul artistic va curge în valuri precum berea adusă special din Germania și, precum mâncarea servită la cele două puncte mari de catering (cu restaurant și bar), va fi nemțesc 100%!

  Pieței Unirii i se adaugă două locuri de desfășurare a evenimentelor aflate sub umbrela ”Zilelor Clujului German”: Aula Magna a Universității Babeș Bolyai, acolo unde vor avea loc patru dezbateri tematice ai căror invitați sunt nume grele din toate domeniile (Cord Meier-Klodt, Emil Hurezeanu, Dacian Cioloș, Moise Guran, Dragoș Anastasiu, Daniel Metz, etc); și librăria Humanitas, care va găzdui un invitat special, Cătălin Dorian Florescu, laureatul cărţii anului 2011 din Elveţia, pentru "Jacob se hotărăşte să iubească".

  Dirndl-Show by Irina Silaghi

  Și, cum din German Festzelt Culture nu poate lipsi ideea de ”Lederhosen” (port popular tradițional german pentru bărbați) și ”Dirndl” (port popular tradițional german pentru femei), la ediția de anul acesta momentul fashion va fi o prezentare de modă în ton: “Dirndl Show Irina Silaghi”, un proiect care include 16 rochii “Dirndl”- atat piese cu broderii tradiționale din Transilvania, cât și piese tradițional-moderne.
  Fiecare piesă este lucrată manual, creată special pentru această prezentare și prezentată în exclusivitate pe 30 septembrie 2017. Fiecare piesă va fi purtată de un ”model” atipic, de către o persoană al cărei istoric personal îmbină trecutul cu prezentul: femei care activează în domenii diferite de activitate, dar și de etnie diferită (română, germană, maghiară, slovacă, armeană, ucraineană, etc).

  Și copiii au festivalul lor: Laternefest la Herbstfest

  Pe întreaga durată a festivalului, în Piața Unirii va fi amenjat un colț al copiiilor: un Kids Zone powered by Happy Color, un zid de pictură oferit de MaPk, un atelier de confecționat lampioane și învățat cântecele în germană pentru Laternenfest – Sarbatoarea Lampioanelor oferit de Scena Urbană, și multe alte surprize.
  Copiii vor avea parte atât de activități educative și culturale, cât și de activități distractive și interactive: ateliere de îndemânare, creație și improvizație, concursuri, spectacole de teatru, demonstrații de dresaj canin.

  După succesul de anul trecut, Klaudia und die Burzenland Party Band revin la Herbstfest cu un program și mai variat, urmând să întrețină atmosfera și sâmbătă, și duminică, după ce, binențeles, deja tradiționala Fanfară din Foieni va da startul distracției în stil nemțesc! În fiecare zi de festival, la scena Oktoberfest vor fi organizate concursuri și tombole cu premii, iar marea surpriză este concursul Miss Herbstfest, pentru care înscrierile se vor face pe loc, jurizarea se va face în online, iar premiile vor fi dintre cele mai năstrușnice…în offline!

  Și anul acesta, ca la fiecare ediție, cepul primului butoi de bere va fi dat de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, marcând astfel deschiderea oficială a festivalului. Berea va curge apoi râuri, atât în cortul Oktoberfest- unde specialitățile de bere vor fi nemțești 100%, cât și în zona cortului VIP, unde vor fi organizate sâmbătă și duminică sesiuni de degustare și prezentare de bere artizanală fabricată de producători locali.

  Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane- AHK.

  INTRARE LIBERĂ!