• Fata Babei și Fata Moșului

  Opera
 • 16 Septembrie 18:00 - 22:00
 • Spectacol pentru copii realizat în parteneriat cu Teatrul de Păpuși ,,Puck”, prezentat în cadrul Festivalului Stradal ,,Wonder Puck”, ediția I

  Operetă într-un act (3 tablouri)

  Aranjament instrumental: FLAVIU MOGOŞAN

  Spectacolul ce amintește de tâlcuitorul Ion Creangă, răsfoit cu elan în copilărie, îi fascinează pe micii spectatori de îndată, într-un basm pus pe note, ce dă naștere celor mai neașteptate personaje. Adaptat după opereta „Fata moșului cea harnică”, scrisă în anul 1982 de compozitorul Florin Comișel, spectacolul are la bază libretul lui Cezar Țipa, care a înțesat cu inspirație în povestea populară personaje din alte două basme celebre, „Motanul Încălțat” și „Capra cu trei iezi”, stârnind cu atât mai mult curiozitatea și bucuria celor mici.

  Eroina operetei, Ilenuța, fata moșului, candidă și modestă, ne învață cum bunătatea, munca, răbdarea și seriozitatea sunt valori ce ne ajută să avem o viață frumoasă, cu scopuri nobile. La pol opus, Marghiolița, fata babei, leneșă și răutăcioasă, nu face decât să țeasă intrigi, rămânând în final nemulțumită și dezamăgită. Învățăturile poveștii dau naștere unei operete de esență populară, menită să pună în lumină valorile morale ale țăranului român, într-un spectacol regizat de Iulian Ioan Sandu, dublat cu succes în plan muzical de aranjamentul instrumental al lui Flaviu Mogoșan.

  Vă așteptăm cu mic, cu mare, la un spectacol desprins din basmele satului românesc de odinioară, care ne va aminti cu drag de copilărie!

  FLAVIU MOGOŞAN - Dirijor
  IULIAN IOAN SANDU - Regia artistică
  VALENTIN CODOIU - Scenografia
  ANCA OPRIŞ POPDAN - Coregrafia

  ANCA ALUAȘ - Fata babei
  OANA TRÎMBIȚAȘ - Fata moşului
  FLORIN POP - Motanul
  BOGDAN NISTOR - Vulpoiul
  GEORGE GODJA - Copacul/ Flăcăul I
  ZOLTAN MOLNAR - Cuptorul/ Flacăul II
  FRUNZINA ANGHEL (invitată) - Baba
  CĂLIN MUREȘAN (invitat) - Moşul
  RAMONA ATANASOAIE (invitată) - Capra
  IONUȚ CONSTANTINESCU (invitat) - Lupul/ Flăcăul III
  ROBERT GUTUNOIU (invitat) - Ursul
  ANDREEA BOLOVAN (invitată) - Zâna

  LELIA SERAFINCEANU - La pian
  ALINA SIMONA NISTOR - Regie scenă culise

  INTRAREA LIBERĂ