• ARTĂ SUB 18 ANI - atelier la București

  Community
 • 27 Mai 11:00 - 15:00
  Organizat de:
 • „Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural.
  __________________________________________________________
  „Artă sub 18 ani” este un atelier ce pleacă de la studiul de caz al taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp. Desfășurată într-un cadru natural izolat, diferit de contextul unei galerii, muzeu sau spațiu de artă, tabăra a creeat premisele unor întâniri dintre elevi de la mai multe licee teoretice și de artă din România și artiști contemporani relevanți scenei de artă românească și internațională.

  Prima ediție i-a avut ca invitați pe Simion Cernica, Alexandra Pirici, Xandra Popescu, Marta Adorjani, Răzvan Anton, Dana Andrei și Sorin Popescu (Corner și Societate), Perrine Tiberghien (Art Basics for Children Brussels) Agnes Evelin Kisspal și Atilla Kispal (Magma Conteporary Medium), ce au susținut mai multe ateliere video, de scriere, performance, tehnologie, activism, arhivare, legătorie de carte, curatoriat etc, în care accentul a fost pus pe asimilarea unor procese de gândire generate de dialogurile libere pe teme sociale și politice.

  La final, rezultatele atelierelor au fost cuprinse în expoziția „Undo the Future” prezentată publicului la B5 Studio Târgu Mureș și itinerată la spațiul expozițional Magma din Sfântu Gheorghe.

  În ce mod activitățile, prezentările și atelierele taberei au avut valențe pedagogice ce pot fi integrate în alte proiecte educaționale, în ce fel schimbul de informații s-a constuit într-o experiență de viață, și cum granițele dintre pedagogie și artă s-au estompat, vom răspunde în cele două zile de întâlniri.

  Despre impresiile primei ediții vorbesc o parte a participanților în articolul „Artă sub 18 ani” de Andra Matzal. https://goo.gl/umfa1Y . Mai multe imagini aici: http://goo.gl/uSRKRN

  În cadrul atelierului, invităm un număr de maximum 10-12 participanți cu interese în pedagogie și/sau arte, care să propună o schiță de atelier viitor sau să ne prezinte un atelier deja realizat, pe marginea căruia să discutăm sau să lucrăm aplicat. #troc
  _________________________________________________________
  Participare este gratuită. Înscrierile se fac până pe 18 mai, trimițând un mail la asociatia.reciproca@gmail.com care să conțină o descrierea personală și o scurtă motivație de participare.
  _________________________________________________________

  >>> Ce este Minitremu?
  Minitremu își propune să faciliteze accesul la arta contemporană prin metode relevante şi directe, într-o formă ludică și interactivă, fiind un spațiu de dezvoltare creativă prin care copii și tinerii pot lua contact cu procese artistice ce generează dialog și reflexie și care îi ajută să-şi dezvolte propria viziune despre viață.
  +info www.facebook.com/minitremu // www.minitremu.ro (în construcție)

  >>> Ce este TROC - rețea de teatru educativ?
  „TROC - rețea de teatru educativ” este un proiect de intervenție culturală cu o puternică dimensiune pedagogică, în cadrul căruia vor fi dezvoltate forme de cunoaștere și metode de lucru participative prin intermediul artei. „TROC – rețea de teatru educativ, ediția #2” continuă formarea unui cadru colaborativ în care artiștii dedicați artei educaționale să poată atât să coopereze în producția de noi tipuri de evenimente culturale dedicate copiilor și adolescenților, cât și să se dezvolte profesional prin participarea la prezentări și ateliere specializate pe tema pedagogiei artistice.