• 172

  Zboară altfel #avioanedehartie

  Community
 • When
  1 Iunie 10:00 - 14:00
 • Prin acest eveniment ne-am propus să mobilizăm resurse pentru ca 30 de copii din familii defavorizate să participe la activităţile din cadrul „Şcolii de vară” organizată anual de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj.

  Pornind de la premisa dreptului la educaţie al fiecărui copil, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor - Filiala Cluj desfăşoară de peste 4 ani programe educaţionale pentru copiii care provin din comunitatea Pata Rât. În vara anului 2017, 30 de copii din programul "Şcoală după Şcoală" implementat de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor Cluj vor participa la activităţi estivale în cadrul proiectului "Şcoala de Vară”.

  Aceşti copii sunt susţinuţi cu greu de părinţi la şcoală din diferite motive, mulţi dintre ei fiind la risc de abandon şcolar. Copiii au nevoie să continue procesul educaţional şi pe parcursul vacanţei estivale şi în acelaşi timp să se bucure de activităţi specifice vârstei lor. Pe parcursul "Şcolii de vară" copiii îşi vor dezvolta abilitățile de viaţă, vor dedica timp recuperării lacunelor şcoale, se vor bucura de "excursii" inedite (la restaurant, în parc, la salină) şi îşi vor explora creativitata prin joc, desen, modelaj şi muzică.