• Înscrieri Drama 5. Ediția a III-a

  Community
 • 5 Martie 11:15 - 23:59
 • ► OPEN CALL ◄

  Drama 5. Ediția a III-a
  mai-iulie 2018

  Drama 5 susține dezvoltarea dramaturgiei românești printr-un program de rezidențe de scriere dramatică oferită unui număr de cinci autori.

  Proiectul se adresează tuturor autorilor dramatici, cu experiență sau fără, care doresc să își dezvolte un text cu sprijinul unui mentor și al unui grup de actori, regizori și dramaturgi din mediul teatral clujean, în perioada iunie-iulie 2018.
  Mentorul ediției a III-a va fi Alina Nelega, autor dramatic cu piese traduse în numeroase alte limbi, citite, publicate şi reprezentate în România şi în străinătate.

  Dosarele de înscriere se trimit la rezidente.drama5@gmail.com până în data de 4 mai și trebuie să conțină un CV al autorului, o scurtă motivație de participare și un proiect dramaturgic (o prezentare detaliată a textului pe care se va lucra, precum și un fragment de minim 1500 de cuvinte din acesta). Nu există nici o restricție în privința temei sau a subiectului piesei, singura cerință este ca aceasta să poată fi jucată de maxim cinci actori. Rezidențele sunt remunerate, iar cazarea va fi asigurată pentru rezidenții din afara Clujului.
  În toamnă, unul din cele cinci texte va fi montat la Reactor de creație și experiment, iar spectacolul rezultat va fi prezentat în alte teatre din țară, în cadrul unui turneu național. Celelalte patru piese vor avea câte un spectacol-lectură.

  În selecția rezidenților se vor lua în calcul originalitatea conceptului, relevanța proiectului pentru societatea contemporană, fluența și calitatea scrisului, motivația coerentă și clară de a lua parte la acest program. Se caută autori cu o voce proprie, care au ceva de spus și cărora nu le este teamă să experimenteze, persoane deschise la feedback și care își doresc să cunoască și să colaboreze cu profesioniști din lumea teatrului.

  Calendar:
  - 4 mai – termen limită de înscriere
  - 14 mai – anunțarea celor 5 rezidenți selectați
  - Iunie (la o dată stabilită ulterior) – prima etapă a rezidenței: 3 zile de workshop cu Alina Nelega
  - 1-31 iulie – a doua etapă a rezidenței: o lună petrecută la Cluj, la Reactor de creație și experiment

  Puteți afla alte detaliii și noutăți legate de Drama 5 urmărind site-ul www.reactor-cluj.com și pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/Drama5.rezidente

  ___________________________________________

  Drama 5 - ediția a II-a, este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  ilustrații: George Roșu
  desen grafic: dutzu.ro