• Pădurea: Instrucţiuni de folosire - lansare de carte

  Public reading
 • 27 Martie 18:30 - 22:30
 • Librăria Bookstory şi Editura Publica vă invită marţi, 27 martie, ora 18:30, la evenimentul de lansare a cărţii Pădurea: Instrucţiuni de folosire, de Peter Wohlleben.
  Invitate:
  Sorana Petruța
  Sorana este educator în școala primară Green School. În paralel, începând cu 2014, coordonează "English Conversation Club" din cadrul Bibliotecii Județene "O. Goga". Sorana a absolvit Facultatea de Biologie și Geologie, secția Geologie, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și are un masterat în cadrul aceleași facultăți. Are o veșnică fascinație față de evoluție și înțelegerea misterelor lumii, aducând cinste tuturor făpturilor, atât vegetale cât și animale. Crede cu ardoare că înțelegerea mediului înconjurător și a universului interior vor putea crea o lume fără prejudecăți, bazată pe empatie și gânduri sincere.
  ​sorana@green-school.ro

  Sonia Donca-Bercuci
  Sonia, coordonatorul educațional al Green School, unde se ocupă de arhitectura educațională și de formarea inițială și continuă a educatorilor. Sonia are un doctorat în Științele Educației de la Școala Doctorală de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București în „Educație pentru dezvoltare durabilă”. Întodeauna a fost pasionată de natură, de altfel a adus-o în toate aspectele vieții sale.
  sonia@green-school.ro
  -------------------------------------------------------------------------------------------
  Pădurile sunt profesia lui, iar lucrul cu arborii, viața lui. Peter Wohlleben, pădurar pasionat și scriitor, își transmite cunoștințele vaste despre arbori, în timpul tururilor ghidate. Instrucțiunile lui de folosire sunt o descoperire concretă și plină de viață.

  Ne descrie, în mod fundamentat și plăcut, cele mai importante specii de foioase și conifere: ce le definește, cărora dintre ele le aparține viitorul, care ne protejează cu adevărat în caz de furtună. Cum putem să ne orientăm în pădure, chiar și fără busolă sau GPS. Care fructe de pădure și ciuperci sunt recomandate. Unde și ce avem voie să strângem, să culegem și să mâncăm. Unde sunt permise camparea, focul și grătarul. Cum să citim corect urmele animalelor – și cele mai bune locuri și momente în care pot fi văzute animalele sălbatice. Cum ne protejăm în modul cel mai natural de țânțari, furnici de pădure și căpușe. Ce se întâmplă când suntem cu copiii sau când petrecem noaptea singuri în pădure. Cum o plimbare prin pădure făcută primăvara, vara, toamna și iarna se transformă într-o experiență deosebită.

  "O primă concluzie: instrucțiunile de folosire ale lui Peter Wohlleben sunt cât se poate de utile, deși nu conțin deloc liste sau imagini, ci se bazează strict pe narațiune."
  Die Welt

  "Pădurea: Instrucțiuni de folosire este o carte plină de recomandări pentru o plimbare liniștită în pădure: hainele potrivite, echipamentul de care au nevoie tăietorii de lemne, cum se deosebesc coniferele și foioasele, cum să reacționezi la pericole diferite, de la tenie la furtună, dar și la prezența lupului, a cărui întoarcere este întâmpinată cu toată bucuria inimii de pădurar a lui Wohlleben."
  Neue Osnabrücker Zeitung

  "Este limpede că Peter Wohlleben iubește pădurea. Sincer și tandru, ca pe o ființă vie, nu din inerție profesională. Cu siguranță că mulți o iubim, pentru că pădurea are ceea ce, în limbajul de specialitate, este cunoscut ca funcție estetic-spirituală și de recreere. Din ce în ce mai des și mai mult, ne raportăm la mediu și, implicit, la păduri, prin ansamblul funcțiilor lor, astfel că acestea devin mai mult concepte încărcate de sensul pe care li-l dăm și mai puțin realități obiective.
  Pădurile au chipul nostru divers și sunt la fel de minunate și de pline de viață pe cât este capacitatea noastră de a le iubi. Peter Wohlleben este ghidul perfect în această călătorie de îndrăgostit."
  Valentin Sălăgeanu, Coordonator Campania de Păduri Greenpeace România