• Viața în doi, când suntem trei

  Public reading
 • 20 Ianuarie 17:30 - 21:30
 • Aveți copii și e minunat! Dar nu uitați că aveți și o căsnicie…

  Un copil e o experiență care-ți aduce mare bucurie, dar până și cele mai trainice relații sunt puse la încercare – până când voi doi vă obișnuiți cu faptul că ați devenit trei (sau patru… sau mai mulți) și învățați să conviețuiți în mod fericit.

  Librăria Bookstory și Editura Povești de Păpădie vă invită sâmbătă, 20 ianuarie, ora 17:30, la evenimentul de lansare a cărții Viața în doi, când suntem trei, de John Gottman și Julie Schwartz Gottman.

  Invitate:
  Gabriela Domnița, psiholog.
  Oana Luiza Rebega, psiholog

  Gabriela Domnița este psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, lucrează cu copii și adulți de multi ani. Psihoterapia îi oferă privilegiul de a însoţi, cu curiozitate şi compasiune, diverşi oameni în experienţele lor cotidiene sau mai puţin obişnuite.

  Oana Rebega este doctor în psihologie, psiholog clinician și consilier psihologic. E cercetător în cadrul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării, UBB și lucrează în cabinetul individual de psihologie. Vorbește cu pasiune despre copii, adolescenți și relații, despre educație, creativitate, povești, joc și joacă și citește cărți din mai toate domeniile pentru a înțelege mai bine temele care o interesează.

  Iată cei șase pași pe care voi, cei doi parteneri de cuplu, îi puteți face pentru a vă regăsi fericirea conjugală şi pe care îi vom aprofunda la workshop-ul nostru:

  • Savurați prietenia dintre voi – sunteți în aceeași oală.
  • Bucurați-vă de toate momentele petrecute împreună cu copilul.
  • Aplanați-vă conflictele și depășiți blocajele (vorba dulce și negocierea vă vor duce departe).
  • Condimentați-vă din plin viața sexuală și reaprindeți focul pasiunii.
  • Admiteți cât e de importantă pentru copil afecțiunea tatălui.
  • Creați o moștenire spirituală și emoțională de valoare – nu costă mult, dar e neprețuită.

  Odată deprinse abilitățile prin care puteți face față vieții de cuplu cu copii, veți înfrunta dificultățile ca doi aliați, evitând capcanele parentingului. Și fiindcă practica e necesară pentru orice reușită, aveți șansa de a încerca numeroasele exerciții și chestionare incluse în carte.

  În fața ochilor, vi se deschide calea de parcurs de la „dezastru“ la „maestru“ în relația de cuplu.

  „Probabil, cea mai valoroasă carte despre realitatea cuplurilor care au copii.“ — Gáspár György, autor al cărții Revoluția iubirii

  Autorii cărţii:
  Dr. John Gottman este unul dintre cei mai influenți psihoterapeuți activi în lume în ultimul sfert de secol. A devenit cunoscut pentru cercetările sale privind în special stabilitatea conjugală și predicțiile despre divorț, relația părinte-copil și dezvoltarea emoțională. Vreme de peste 40 de ani, a condus o activitate de observare științifică directă (pe eșantioane însumând mii de cupluri, analizate în studii longitudinale). Descoperirile sale au apărut în renumite publicații de specialitate.
  Este profesor emerit de psihologie, primind titulatura Catedrei James Mifflin din cadrul University of Washington, instituție în incinta căreia a fondat „The Love Lab“ (unde s-au desfășurat multe dintre cercetările sale). E membru al American Psychological Association și este cofondator și director la The Gottman Institute și la Relationship Research Institute din Seattle.

  Dr. Julie Schwartz Gottman e psiholog clinician, fiind specializată mai ales în probleme de parenting, consiliere maritală, hărțuire sexuală și violență domestică. Lucrează într-un cabinet de practică privată din Seattle, ocupându-se de terapia cuplurilor afectate de traume, distres, abuz de substanțe nocive și boli incurabile. Este cofondator și director la The Gottman Institute și la Relationship Research Institute.