• Váróterem Projekt: Reacting Chernobyl

  Community
 • 25 Februarie 19:00 - 23:00
  Găzduit de:
 • HU/RO
  RO
  Reacting Chernobyl
  după texte de Svetlana Aleksievici (Dezastrul de la Cernobîl – Mărturii ale supraviețuitorilor) și Wladimir Tchertkoff (The Crime of Chernobyl: The Nuclear Gulag).

  Regia: Cosmin Matei
  Dramaturgia: Raluca Sas
  Cu: Sebők Maya, Emőke Pál, Udvari-Kardos Tímea, Levente Imecs-Magdó, Csepei Zsolt, Hatházi András, Júlia Sipos

  ”E ușor să aluneci în banalități, în special în banalitățile unor lucruri grozave (…) Mintea poate absorbi un anumit grad de oroare înainte de a se închide pentru a se proteja. Bazându-ne pe o astfel de logică, atunci când amenințarea ne depășește imaginația, concluzionăm că pericolul pur și simplu nu e real. (...)Vremea secretelor s-a terminat. Cernobîlul a schimbat asta. (...) Ție ți-e totuna dacă te iubesc o săptămână, două sau toată viața?”

  Spectacol supratitrat în limba română.

  HU
  Reacting Chernobyl
  Svetlana Aleksievici (Csernobili ima) és Wladimi Tchertkoff (The Crime of Chernobyl: The Nuclear Gulag) szövegei nyomán.
  Rendező: Cosmin Matei
  Dramaturg: Raluca Sas-Marinescu
  Játsszák: Sebők Maya, Pál Emőke, Udvari Tímea, Imecs-Magdó Levente, Csepei Zsolt, Hatházi András, Sipos Júlia

  “Könnyű elcsúszni a banalitásokon, főleg a felfoghatatlan dolgok banalitásain (...) Az elme is csak egy bizonyos mértékű borzalmat képes felfogni, mielőtt védekezően kikapcsolna. Erre a logikára támaszkodva, ha egy olyan veszéllyel állunk szemben, ami meghaladja a képzeletünket, akkor azt a konklúziót vonjuk le, hogy a veszély egész egyszerűen nem valós. (...) A titkolózás ideje lejárt. Csernobil változtatta meg. (...) Neked mindegy, hogy egy, két hétig szeretlek vagy az életem végéig?”