• Cutia Pandorei de Katalin Thuróczy

  Theatre
 • 17 Decembrie 19:00 - 22:00
 • CUTIA PANDOREI
  de Katalin Thuróczy
  traducere de Anamaria Pop

  regia: Andrei Măjeri
  scenografia: Cristian Rusu
  asistent de regie: Adina Lazăr

  Distribuţia:
  Miriam Cuibus
  Cătălin Codreanu

  regia tehnică: Arhidiade Mureşan
  lumini: Jenel Moldovan, Alexandru Corpodean
  sonorizare: Vasile Crăciun

  „Neputința de a numi este un bun simptom al emoției“ spunea Barthes în Camera Luminoasă. E aproape imposibil pentru un regizor să-și descrie munca, fenomen scindat, împărtășit și calibrat de sensibilitățile actorilor, scenografului, tehnicienilor... Pot doar să arunc înspre potențialii spectatori frânturi din viitorul spectacol.
  Sunete horror. Palincă de pere. Topoare. Cutii. Feline. Piele fină. Bătrânețe. Povești. Comoară misteriosă.
  În Cutia Pandorei găsim amestecate într-un plat du jour ingrediente dintre cele mai diverse: personaje grotești, situații comice, povești dramatice, decor cu accente suprarealiste etc. Hilda și Bandi sunt două personaje animate de o poveste care se întinde, într-o adevărată saga de familie, peste mai bine de cinci decenii: istoria unei comori ascunse. Agresiunile lor perpetue scot la iveală elementele disfuncționale ale unei familii aflate mereu la un pas de îmbogățire... Un pas pe care nimeni nu e dispus să îl facă, fapt bine ilustrat în replica Hildei: „Ura lui taică-tu a fost mai mare până și decât lăcomia lui“.
  Hilda și Bandi se rănesc, eliberând energii intense într-un perimetru de luptă strâmt, într-un spațiu aglomerat de „boarfe vechi“. Ce se va întâmpla cu aceste două biete suflete când afară va fi frig și întuneric, iar camera va rămâne pustie? Toate celelalte lucruri intră în cutii.
  Mulțumesc celor doi actori, Miriam Cuibus și Cătălin Codreanu, pentru profesionalism, răbdare și bucurie de joc! Primul meu spectacol într-un teatru național li se datorează în mare măsură.
  Andrei Măjeri

  Recomandare de vârstă: 14+

  Prețul biletelor:
  25 lei, 20 lei;
  10 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

  Data premierei: marţi, 20 mai 2014