• Geröly Tamás Trio Workshop

  Community
 • 21 Octombrie 10:00 - 14:00
  Organizat de:
 • RO
  Geröly Tamás Trio:
  Kováts Gergő | saxofon, Ajtai Péter | contrabas, Geröly Tamás | tobe.
  Workshopul susținut de trioul maghiar Tamás Geröly va da posibilitatea de a incerca mai multe stiluri din stilistica jazzului, pentru mai mulți instrumentiști. Grupul de țintă fiind muzicieni din Cluj și nu numai, este bine venit oricine care este interesat ca și artist solo sau trupă. Ritmul, sinceritatea și libertatea sunt în centrul atenției.

  Mulți artiști au frică de școală, cred că pierd identitatea și individualitatea, că vor fi influențate prea mult de istorie, de cultură. Dar dacă talentul atristului nu supraviețuiește școala, poate nici nu putem să numim talent. Cu cât mai mult îmbrățișăm tradiția, cultura, știința, istoria cu atât mai bogat și mai complex poate fi modul în care, prin individualitatea noastră, putem construi și depăși aceste aspecte. Dacă vrei să alegi drumul pe care vrei să mergi, trebuie să știi de unde vii. Nu e nimic nou sub soare, dar fiecare generație trebuie să-și definească într-un context nou și proaspăt adevărurile. Poate obiectivul comunicării artistice nu este neapărat găsirea noutăților, lucrurilor înainte inexistente, ci interpretarea adevărurilor și valorilor veșnice, căutarea definițiilor noi și punerea acestora în context.

  Mesajul lui Tamás: "O să încerc tot ca acest workshop-atelier să fie una activă, să vă implice pe toți. În partea mea (tobe) o să ne concentrăm pe practici și exerciții de control, independență. Sper că, aplicând și o funcție de metronom ale acestor mișcări, o să dezvoltați o capacitate muzicală care vă ajută la formarea unor aspecte importante de muzician: stăpânirea de sine, curaj, discernământ.
  Totodată o să căutăm și învățăm tehnici de improvizație care ne ajută să nu căntam ca de obicei. Dacă totdeauna cântăm ca de obicei spiritul improvizației dispare! Toate aceste aspecte necesită pași mici, răbdare, umilință: artistul este un soi de Maestru, dar nu toți maeștrii sunt artiști!
  Haideți să petrecem timp împreună și să ne bucurăm de întâlnire!"

  Taxă participare:100 de lei
  Numărul participanților este limitat, pentru a te înregistra click pe link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7b7qxeUzKerY7fYelp3nlKyhfetRbI9PFEfrlh--EljBwMQ/viewform

  Organizatori: Big Machine (Asociația Gitar East), Mozaik Creative Facility și ZUG.zone.
  Eveniment realizat cu sprijinul Mozaik Consulting, Big Machine Backline și Fundația Communitas.

  HU:
  Geröly Tamás Trio: Kováts Gergő | saxofon, Ajtai Péter | nagybőgő, Geröly Tamás | dob.
  A workshopon, az elmélet mellett, lesz még zenehallgatás, inspiráció szerzés a társművészetek által, közös játék, improvizáció. Központban a ritmus, nyitottság és a zenei szabadság áll. Célcsoportunk főleg a Kolozsvaron tanuló és élő zenészek, zene kedvelők és erdeklődők. A júniusi workshop Geröly Tamás Trio vezetésével több hangszeresnek nyit tanulási és együtt zenélési lehetőséget.

  "Sok művész fél az iskolától, mert attól tart elveszítheti az egyediségét, annyira befolyásolja a múlt, meg amit tanítanak neki. Laing, a mesterem viszont azt mondta, nem kell mindig újra és újra feltalálni a spanyolviaszt. Akinek a talentuma nem tudja túlélni az iskolát, annak tulajdonképpen nincs is. Nem kell félni az iskoláktól, tudományoktól, kultúráktól, mert minél inkább megesszük és magunkba építjük a tradíciót, annál gazdagabb és komplexebb lehet az, amivel a saját egyéniségünkben meghaladjuk, túlszárnyaljuk. Ahhoz, hogy elhatározzuk hogy menjünk, jó tudni, honnan jövünk. Meglehet nincs semmi új a nap alatt, de minden generációnak frissen kell megformálnia az igazságokat. Lehet, hogy a közlés célja nem is az újdonság megmutatása, hanem az, hogy az új fogalmazással életben tartsuk a régit, az örökkévalót, amit érdemes továbbadni ....."

  FELDMÁR ANDRÁS

  Tamás üzenete: "A saját hangszeres részemben (dob) olyan elemi függetlenítési gyakorlatokat is fogok játszani, amiket abban a formában - értelmezésben - soha nem használok a koncerteken. Hiszem hogy ezek a gyakorlatok metronómfunkcióval terhelve olyan muzsikusi képességek birtoklásához segítenek hozzá, mint például a józan ítélőképesség ....a lélekjelenlét....a vállalkozó szellem....és a békesség .
  Improvizációs technikák keresése....kiművelése: Improvizáció alatt azt értem, amikor nem úgy játszom mint általában. Ha úgy játszom mint általában, akkor az improvizáció szelleme nem tud hatni! Ez nagy kihívás. Összetett probléma, mert a cél a művészi produktum. Intellektus ....identitás ...
  Csak araszolgatva, nagy türelemmel és alázattal lehet megközelíteni a probléma gyökerét, amire Kós Károly világít rá .

  A művész egyfajta mesterember ,
  de nem minden mesterember művész ....

  Jussunk előbbre közösen ezen a göröngyös ....nehéz úton! Töltsük együtt ezt a kis időt! Örüljünk egymásnak! "

  Részvételi díj: 100 lej
  A helyek száma korlátozott.
  Bejelentkezéshez katt a linkre: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7b7qxeUzKerY7fYelp3nlKyhfetRbI9PFEfrlh--EljBwMQ/viewform

  Szervezők: Big Machine (Gitar East egyesület), Mozaik Creative Facility és ZUG.zone.
  Támogatók: Mozaik Consulting, Big Machine Backline és Communitas Alapítvány .

  ENG
  Geröly Tamás Trio: Kováts Gergő | saxofon, Ajtai Péter | double bas, Geröly Tamás | drums.
  Workshop fee: 100 lei
  Please note that the number of participants is limited.
  Register to the event by clicking on the link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7b7qxeUzKerY7fYelp3nlKyhfetRbI9PFEfrlh--EljBwMQ/viewform
  More details comming soon!