• Vizita Venerabilului Gyaltsen la Cluj Napoca

  Party
 • 17 Aprilie 19:00 - 21:00
  Organizat de:
 • Venerabilul Losang Gyaltsen este actualul director al Mănăstirii Nalanda din Franța (https://nalanda-monastery.eu). A descoperit Budismul în 2002 iar in 2007 vizitand pentru prima dată Institutul Vajra Yogini din Franța (https://www.institutvajrayogini.fr) a hotărât să rămână acolo un an de zile pentru a lucra cu propria sa minte.

  A realizat că un an este, într-adevăr, benefic, însă prețioasa viață umană este mai lungă decât atât. Exact atunci, la Mănăstirea Nalanda, începea desfășurarea celui dintâi program rezidențial intensiv de introducere în filosofia budistă, ”Basic Program”. Călugării căutau o persoană pentru postul de librar, iar Venerabilul Gyaltsen s-a oferit voluntar pentru post. Inițial, planul era să rămână pe post doar trei luni, însă cele trei luni s-au transformat în doi ani la sfârșitul cărora el și-a depus jurămintele monastice, hotărându-se să-și dedice viața Dharmei.

  Studiul si practica din decursul anilor l-a făcut pe Venerabilul Gyaltsen să realizeze care este adevărata sursă a fericirii și a suferinței - și anume propria sa minte. În propriile sale cuvinte: ”Acesta este cel mai mare secret pe care l-am descoperit în viață, fericirea este în mâinile noastre iar fiecare dintre noi are potențialul de a o trăi. Așadar, munca pentru actualizarea fericirii nu este întotdeauna o muncă ușoară, însă sunt convins de beneficiile ei, iar această convingere îmi cultivă speranța pentru mine însumi și pentru toți oamenii.”

  Programul vizitei:

  17 Aprilie, între orele 19:00-21:00,la Urania Palace, strada Horea nr. 4: Conferință publică ”How to be Happy/ a Talk about Love and Compassion”. Vezi event: https://www.facebook.com/events/1980871478797238/

  19 Aprilie, între orele 18:30-21:00:la Centrul Budist "White Mahakala" Study Group, strada Tipografiei nr. 18, interfon 3, Invățături budiste: "Cele trei aspecte esentiale ale Caii Iluminarii partea I"

  20 Aprilie, între orele 18:30-21:00:la Centrul Budist "White Mahakala" Study Group, strada Tipografiei nr. 18, interfon 3, Invățături budiste: "Cele trei aspecte esentiale ale Caii Iluminarii partea II"

  21 Aprilie, între orele 10:30-17:00: la Centrul Budist "White Mahakala" Study Group, strada Tipografiei nr. 18, interfon 3, Lam Rim Retreat: Invataturi si meditatii despre Calea Iluminarii

  Intrare: Donatia sugerata
  Tip Event: Inviting Event
  Servim ceai din partea casei!

  Intrarea la Centru este liberă și banii nu trebuie să fie un impediment pentru a participa la orice eveniment, însă donațiile/membership-urile sugerate ne pot ajuta să ne întreținem și să ne dezvoltăm. Ne puteți ajuta și ca voluntari, oferind din timpul vostru pentru Centru! Vă mulțumim și vă așteptam cu drag și mult entuziasm!

  MEMBERSHIP A: 50 lei/luna (cu intrare la "Regular Events" si 50% reducere la "Special Events")
  MEMBERSHIP B: 100 lei/luna (cu intrare "Regular Events" si "Special Events")