• Kids Bouldering Marathon

  Sport
 • 16 Decembrie 08:30 - 12:30
  Găzduit de:
 • Concursul Kids Bouldering Marathon 2017 este un concurs de boudering organizat de Centrala de escalada si Gravity - sală de escaladă dedicat copiilor si juniorilor.
  Data si locatia concursului: 16 Decembrie 2017, Centrala de escalada din Cluj-Napoca, str.Horea nr 8 si 17 Decembrie 2017, Gravity - sală de escaladă din Cluj-Napoca, str Frunzisului nr88.

  Categorii de varsta:
  Copii 4 (C4) 5-6 ani (an nastere: 2011,2012)
  Copii 3 (C3) 7-9 ani (an nastere: 2010, 2009, 2008)
  Copii 2 (C2) 10-11 ani (an nastere:2007, 2006)
  Copii 1 (C1) 12-13 ani (an nastere: 2005, 2004)
  Juniori 2 (J2) 14-15 ani (an nastere:2003, 2002)
  Juniori 1 (J1) 16-17 ani (an nastere: 2001,2000)
  Tineret (T) 18-19 ani (an nastere: 1999-1998)
  *Copii 4 (C4) 5-6 ani, aceasta grupa se va face doar la Centrala de Escalada
  **Juniori 2, Juniori 1, Tineret, daca nu vor fi destui sportivi pe grupa ( minim3) grupele se vor comasa.

  Desfasurare concurs:
  Numai concurentii, arbitrii si organizatorii au acces in zona exclusiva de concurs ce va fi delimitata.
  In vecinatatea saltelelor de aterizare va exista o zona tampon destinata antrenorilor. In aceasta zona concurentii pot interactiona cu antrenorii lor.
  Fiecare concurent va avea o fisa cu traseele din concurs, pe care o va prezenta arbitrului la intrarea pe traseu. La sfarsitul incercarilor sau la expirarea timpului de concurs, concurentii au obligatia de a preda foaia individuala de arbitraj. Nepredarea foii de arbitraj conduce la anularea rezultatelor inregistrate.
  Concurentul este raspunzator de integratitatea foii individuale de arbitraj. Pierderea, distrugerea sau interventia in document prin intermediul unor inscrieri, altele decat cele facute de arbitrii si oficialii concursului conduc la descalificarea sportivului in cauza.
  Fiecarui traseu ii este alocat un de arbitru.
  In momentul in care un sportiv se hotaraste sa parcurga un traseu, acesta va preda arbitrului din zona foia individuala de arbitraj. Intrarea in traseu a sportivilor este data de ordinea in care sunt inmanate foile de arbitraj.
  Sportivii pot initia ascensiunea doar dupa primirea acordului explicit din partea arbitrilor;
  Cu permisiunea arbitrului, in anumite trasee sau portiuni de traseu, caderea va fi atenuata de arbitru, organizatori, sau antrenor. Dupa ce isi asigura sportivi, antrenorii vor trebui sa paraseasca imediat zona saltelelor si sa revina in spatiul special destinat.
  Concurentii vor putea fi indrumati de catre antrenori, prieteni sau parinti. Toti acestia isi pot sfatui elevii inainte ca acestia sa inceapa ascensiunea. Pe parcursul ascensiunii traseului de bouldering, este interzis orice sfat sau sugestie legata de maniera de ascensiune, fiind permise doar incurajarile.
  Arbitrii pot opri ascensiunea daca regula este incalcata. Se acorda incercare nereusita. Repetarea acestui gen de incidentpoate conduce la descalificarea concurentului.
  Pentru ca numarul medaliilor si al diplomelor este limitat, in caz de egalitate pentru unul din locurile de pe podiumul Campionatului National de Bouldering, organizatorii pot decide organizarea unei confruntari suplimentare intre sportivii plasati la egalitate.

  Traseele:
  Traseele au marcata la baza categoria de varsta careia le sunt destinate. Este interzisa catararea pe traseele altei categorii pt observarea prizelor. Este interzisa folosirea prizelor din alt traseu. Este interzisa pipairea prizelor. Anumite trasee sunt comune mai multor categorii invecinate
  Plecarea in trasee este marcata cu benzi. Atentie: numai prizele marcate cu benzi pot fi folosite la plecare.
  Prizele intermediare sunt marcate cu ajutorul unor benzi. Pentru a fi punctata priza intermediara trebuie controlata. Daca cataratorul depaseste in catarare priza intermediara, fara sa o foloseasca, atunci priza va fi considerate ca tinuta, doar in cazul in care sportivul reuseste ascensiunea blocului.
  parte din trasee pot fi comune mai multor categorii. Este interzisa catararea pe trasee (inclusiv pe traseele altei categorii) pt observarea prizelor. Este interzisa folosirea prizelor din alt traseu. Este interzisa pipairea prizelor.

  DESFASURARE CONCURS:
  Vor fi 8 trasee pentru fiecare categorie. Nu se organizeaza finala, ci doar o superfinala in caz de egalitate pentru locul 1. Participantul va avea 5 incercari pentru fiecare traseu. Timpul de parcurgere a traseelor va fi de 1h:30’.
  In caz de superfinala, aceasta se va desfasura pe traseele categoriei superioare de varsta. Pentru superfinala organizatorii vor alege intre 1 si 3 trasee.

  CRITERII DE DEPARTAJARE, PUNCTAJ SI CLASAMENT:
  In ordine: Nr. de top-uri; nr. de incercari la top; nr. de intermediare; nr. de incercari la intermediare.

  CLASAMENTUL CONCURSULUI:
  In urma desfasurarii concursului se alcatuieste un clasament pentru ambele etape.
  Punctajul se va cumula de la ambele etape.
  Va fi o singura premiere.

  SECURITATEA PARTICIPANTILOR:
  Sportivii vor trebui sa fie insostiti de antrenor, instructor sau parinti care vor avea principala responsabilitate asupra securitatii minorilor pe tot parcursul desfasurarii concursului. Avizul parental care sa includa si certificarea starii de sanatate este obligatoriu pentru toti sportivii

  Inscrieri:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pu85Bjlhc4Db0n5Bw_JkD10oCMjsZCzTzyuN0uSx0rg/edit#gid=0

  Va asteptam cu drag,
  Echipa Centrala de escalada & Gravity - sală de escaladă