• Ceainăria Sakura
  2 recenzii

 • În schimb, clujenii pot savura câteva tipuri de ceai tradiţional (disponibile şi în diferite sortimente aromatizate): „sencha” – ceai verde, obţinut din frunze tinere, cel mai des folosit pentru prepararea sortimentelor aromatizate; „bancha” – obţinut din frunze mature, „hojicha” – ceai verde prăjit şi „genmaicha” – ceai verde cu boabe de orez prăjit. Un ceai mai special este „matcha” – ceai verde pudră, ce este servit în special la ocazii. Pentru a le fi simţite aromele, ceaiurile se servesc în mod obişnuit neîndulcite, însă doritorii pot utiliza şi zahăr.

  Pe lângă ceaiurile tradiţionale japoneze, clienţii pot opta şi pentru ceaiuri europene, de fructe, medicinale, dar şi pentru alt tip de băuturi, sucuri naturale pe bază de sirop, fresh-uri de fructe, limonadă sau cafea instant. Personalul ceainăriei este îmbrăcat în haine tradiţionale japoneze, muzica şi decorul sunt, de asemenea, cu specific nipon. Între mesele localului se numără şi una tradiţională japoneză, lângă care dacă vrei să ajungi trebuie să te descalţi. „Ne adresăm în special celor care au interes pentru cultura japoneză, studenţi, tineri dornici de a-şi lărgi orizonturile. Am observat că sunt foarte mulţi studenţi pasionaţi de cultura noastră”, a precizat administratorul localului, Katsutaro Kawai, un japonez stabilit la Cluj de 20 de ani.

  Ceainăria, deschisă în septembrie 2010, are o componentă de culturalizare şi familiarizare a vizitatorilor cu cultura japoneză, dar şi de promovare a sănătăţii. Parte integrantă a clubului Prietenii Japoniei din Cluj, localul găzduieşte mai multe dintre activităţile asociaţiei respective: club de şah japonez, atelier de origami, cenaclu „haiku” – de poezie tradiţională japoneză, atelier de desen.

 • recenzii

  3.5
  (2 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Ruben Blag
  9 Octombrie 2016
  3


  Robert Ledenyi
  24 Februarie 2015
  4