• La Gazette
  4 recenzii

 • Mediu cultural urban alternativ industriei mainstream de entertainment
  Spaţiu de liberă exprimare

  DJ Sets/ Live Acts/ Proiecţii eveniment
  Comunitate/ Inspiraţie/ Interactivitate

  Locaţie: fostul depozit de armament al cetăţii
  Panoramă superbă de pe terasă asupra oraşului

  La Gazette s-a constituit ca şi spaţiu de liberă exprimare şi interacţiune pentru artişti, oferind totodată publicului o nouă alternativă de a experimenta mişcarea scenei de entertainment şi cultură urbană.
  Promovează producţiile din arta electronică, muzicale dar şi vizuale, precum şi performance-ul multimedia.

  La Gazette a găzduit mai mult de 1000 de eventuri preponderent muzicale, la care a colaborat cu peste 100 de DJs şi producători naţionali şi internaţionali. Spectrul muzical întâlnit aici variază de la jazz la funk, reggae şi hip-hop, breakbeat, drum&bass, dubstep, deep house, pana la live scratching şi live acts în fiecare seară. În plus, La Gazette pune la cale deseori ateliere de muzică şi poezie, sesiuni de percuţie şi expoziţii de artă, foto sau desen, proiecţii, videomapping sau concerte, în locaţie sau în spaţii alternative, neconvenţionale. Anul acesta -2012- La Gazette a împlinit 7 ani de existentă, concepte inovatoare şi petreceri speciale.

  La Gazette presupune inspiraţie şi interacţiune. Este spaţiul de liberă exprimare al unei comunităţi.
  O multitudine de artişti colaboratori s-au format aici, respectiv şi-au dezvoltat şi continuat activitatea în mediul cultural pe care îl reprezintă La Gazette.
  De asemenea, pe lângă strânsele legături cu artiştii locali, acest concept a dezvoltat colaborări excelente cu muzicieni valoroşi din ţară şi străinătate: Big Bud, Dub FX, Al-Haca Soundsystem, Dj Rafik, Jahcoozi, JFB, UNU', D-Laid, Seba 1394, Arapaima şi mulţi, mulţi alţii.

  Locaţia în care îşi desfăşoară activitatea La Gazette face parte din zona turistică ,,Cetăţuia”, beneficiind de o privelişte extraordinară asupra urbei, de la 400 m altitudine, precum şi de un perimetru larg de spaţiu verde şi astfel se pretează organizării de evenimente de excepţie, atât indoor cât şi outdoor.

  Din vechea cetăţuie a mai rămas puţin: o parte din ziduri, patru clădiri, iar reduta a fost transformată în Turnul Paraşutiştilor.
  Clădirea cu un singur nivel, aflată în spaţiul delimitat de bastionul nord-estic, caracterizată de pereţi netencuiţi, ridicaţi din pietre sumar ecarisate, deschideri puţine şi acoperiş în patru ape, găzduia odinioară magazia de pulbere a cetăţii. Fosta magazie de pulbere este acoperită de o boltă semicilindrică amplă, din piatră. Deasupra deschiderii în formă de mâner de coş a uşii a fost cioplit în piatră anul 1718. Aici ne gasiţi. La Gazette.

 • recenzii

  3.75
  (4 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Mihu Wu
  31 Ianuarie 2016
  4


  Rãzvan Se'carã
  22 Iunie 2015
  5


  Robert Ledenyi
  24 Februarie 2015
  1


  Andrei Ohriniuc
  2 Octombrie 2014
  5