• Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ...
  0 recenzii

 • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, cu sediul în Cluj - Napoca este unul dintre cele mai importante centre de luptă împotriva tuberculozei şi a bolilor de plămâni din România.

  Spitalul beneficiază din 2013 de un aparat laser, unic în România, care are ca avantaj posibilitatea extirpării mai multor metastaze pulmonare în condiţiile conservării plămânului sănătos, cu excluderea hemoragiei normale care apare în chirurgia clasică cu bisturiul.

  Spitalul are in structura 242 de paturi din care :
  -3 secții clinice de Pneumologie cu 142 de paturi din care 36 paturi TBC

  - O secție clinica de Chirurgie Toracică cu 30 de paturi din care 3 paturi compartiment ATI, singura secție de profil din centrul universitar Cluj

  - Secția Sanatorială Pneumologie - TBC cu 70 de paturi (situat în comuna Savadisla la 20 km de Cluj)

  - Laboratorul Clinic de Analize Medicale cu compartimentele de Hematologie, Biochimie, Micologie, Bacteriologia Non-Tuberculoasa, Citologie , Bacteriologia Tuberculozei.

  - Laboratorul de Bronhologie, dotat cu aparatură video-endoscopica modernă care desfasoara activitati diagnostice și terapeutice, fiind singurul Laborator de profil din Centrul Universitar Cluj.

  - Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, dotat cu 3 aparate noi de radiologie

  - Laboratorul de Explorari Funcționale Respiratorii, dotat cu un aparat modern de investigare a factorului de transfer prin membrană alveolocapilară, singurul de acest profil din Transilvania.

  - Dispensarul TBC Cluj, funcționează cu 3 cabinete de consultatii adulți, un cabinet consultații copii, compartiment de radiologie și un punct de laborator pentru diagnostic bacteriologic al tuberculozei. Dispensarul TBC are rol de for metodologic judetean în activitatile de profil.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie