• Casa Jazz
  7 recenzii

 • Scurt istoric

  Stil decorativ, atmosferă generală:

  Singura cafenea de jazz și blues din Cluj, deschisă în vara anului 2010, este amenajată într-o superbă casă-monument istoric, construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Transilvaniei, baronul Banffy, pentru familia de tapițeri germani de lux, Tauffer.

  Aceasta, adusă inițial la Sibiu de baronul Samuel von Brukental și chemată ulterior în Cluj, nu doar că a înfrumusețat cu arta lor palatele rafinatului guvernator, ci a și organizat și însuflețit mișcarea masonică (radicală) iosefină, ce și-a avut primul sediu (neoficial, desigur), în această casă, aflată la numai câțiva metri de cea mai importantă casă memorială a Clujului, Casa Matei, unde s-a născut regele Ungariei, Matei Corvin. Decorul este clasic și prietenos, nepretențios, bazat pe elemente calde și autentice, de la parchetul si (in majoritate) mobilierul din stejar masiv si pâna la nenumăratele obiecte ce dau spațiului o tematică decorativă specifică, inconfundabilă (o colecție
  impresionantă de instrumente muzicale, fotografii, afișe, picturi cu tematică jazz-blues), iar atmosfera generală te transportă emoțional și senzorial într-o cafenea pariziană sau chiar din New- Orleans, patria jazzului și a bluesului.

  Clientela

  Casa Jazz Ház are o clientelă educată, multietnică, în general cu înclinații artistic-boeme, fiind unul dintre cele mai cosmopolite localuri din Cluj, grație atât atmosferei, decorului și muzicii culte, cât și amplasării într-un punct "strategic" al orașului, imposibil practic de evitat de către orice turist care vizitează centrul istoric - Piața Muzeului.

  Muzica

  Așa cum reiese și din numele ei, Casa Jazz Ház oferă o selecție muzicală vastă, de JAZZ și BLUES, din toate timpurile și locurile, exclusiv în format video, pentru a bucura auzul și văzul musafirului, deopotrivă. Muzica poate fi alesă direct de către clienți din MENIUL MUZICAL pus la dispoziție de personal.

  Capacitatea acestui bistro-café este de 110 locuri pe scaune, în interior (din care cca. 35 pentru nefumători) și de încă cca. 100 de locuri pe terasa amplasată pe pietonală, în timpul sezonului cald. e. Poziționare față de alte cafenele din oraș
  Muzica și decorul, inedite, unice chiar, precum și arhitectura și amplasarea, fac din Casa Jazz Ház o cafenea situată în topul celor mai bune trei locații de gen din Cluj, în opinia noastră.

 • GALERIE FOTO

 • recenzii

  3.29
  (7 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Kairos Invitatii
  20 Noiembrie 2016
  5

  Lasa calculatorul sa lucreze pasiv pentru bani, alege pachetul pe care-l vrei si castigul tau poate sa fie (597$-4$/zi)(1577$-10.8$/zi)(2777-19$/zi) pt inchirierea pc. sau laptop personal prin internet. Inscrie-te: https://cabinet.kairosplanet.com/register/#b8ecac. Detalii:0741125771


  MOHAMMAD YASIN
  19 Aprilie 2016
  1
  Ok


  Dávid Kovács
  17 Aprilie 2016
  5


  Diana Radu
  24 Februarie 2015
  1


  Robert Ledenyi
  24 Februarie 2015
  1