• Cluj Arena
  3 reviews

 • Cluj Arena

  Prima tribună a “Stadionului Orașului” a fost confecționată din lemn și avea o capacitate de 1.500 locuri. Sub ea au fost amenajate vestiarele, dar și camere în care puteau locui fotbaliștii.

  Inaugurarea oficială a stadionului a avut loc în 1911 când o selecționată a Clujului învingea echipa Galatasaray Istanbul cu scorul de 8-1.

  După aproape 50 de ani, în 1960 tribuna din lemn a fost mutată la Câmpia Turzii, unde se află și în prezent. În 1961 a fost inaugurat noul stadion, construit în formă de potcoavă, în cinstea echipei studențești ce folosea arena: „U”. Stadionul Municipal avea o capacitate de 28.000 locuri, clasându-se pe locul al treilea în topul arenelor din România.

  Timp de 40 de ani nu s-a întamplat nimic deosebit cu stadionul, redenumit „Ion Moina” la începutul anilor ’90, exceptând poate inaugurarea pistei de atletism din tartan. În luna februarie a anului 2008 Consiliul Județean Cluj a desemnat UTCN câștigătoarea licitației internaționale organizată pentru proiectarea unui nou stadion. Proiectul realizat de Dico și Țiganaș, Birou de Proiectare, prezenta la acea dată un stadion de 30.000 locuri, cu garaje subterane pe două nivele și un teren de atletism.

  Inițial, au fost propuse două proiecte pentru noul stadion. Primul, un stadion clasic sub formă dreptunghiulară, după model englezesc, a fost proiectat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar cel de-al doilea, de formă ovală, a fost proiectat de OHL Spania.

  Ambele proiecte includeau o clădire de birouri cu 20 de etaje, aflată în imediata apropiere a stadionului. Câștigătorii licitație au fost cei de la UTCN, datorită prețurilor mai scăzute.

 • reviews

  4.33
  (3 reviews)

  Give us a rating


  Aldea Ioana
  18 April 2015
  5


  Robert Ledenyi
  27 February 2015
  3


  Bogdan Ciuf
  15 August 2014
  5