• DELAHOYA FESTIVAL
  0 recenzii

 • Primul eveniment de acest gen a fost organizarea în 23 august 1997 a festivalului în aer liber “RAVE FAMILY OPEN AIR”. Modelul evenimentului a fost manifestarea LOVE PARADE din Berlin. Unul din partenerii media ai evenimentului a fost Televiziunea Românăƒ, iar număƒrul de participanți a fost de peste 4.500 de fani.
  5 septembrie 1998 – “RAVE FAMILY OPEN AIR” pe Dealul Hoia
  iulie 1999 “RAVE FAMILY OPEN AIR 3 (THE SOUND OF NATURE)”” Dealul Hoia
  “RAVE FAMILY OPEN AIR ” DELAHOYA 2000″ pe Dealul Hoia. A fost prima ediție în formatul de 3 zile.
  În 2002, evenimentul a durat 4 zile și a avut un public de aproximativ 3.000 de persoane.
  În ciuda vremii nefavorabile,”DELAHOYA 2003″a atras mai mult de 4.000 de fani, care au dansat pânムîn zori.
  Delahoya 2004 s-a bucurat de o vreme superbăƒ, de 3 zile pline de evenimente (3 cluburi, o parada, 2 scene în aer liber). Miile de participanți s-au bucurat de muzica oferitムde cei 28 artiști străƒini și romani invitați în cadrul festivalului.
  În 2005, au fost 4 zile de festival, o expoziție, 3 party-uri în cluburi, o paradăƒ, 2 scene în aer liber, peste 30 de artiști și mii de participanți.
  Anul împlinirii a 10 ani de existențăƒ, 2006, a fost cel al unei mișcăƒri majore în ceea ce privește locul principal de desfăƒșurare a evenimentului, acesta fiind mutat pe Aeroportul Cluj-Napoca, organizarea la fața locului a festivalului, imaginea mediaticムa acestuia și nu în ultimul rând calitatea superioarムa publicului.
  Ediția a 11-a, din 2007, s-a bucurat și de condiții meteorologice foarte bune și de un plus pe fiecare coordonata a festivalului.
  Anul 12, 2008, a fost ultimul an în care s-a organizat festivalul pe Aeroportul Cluj-Napoca. A fost un an cu ghinion din punct de vedere meteorologic, ploaia deasa și puternica căƒzând în rafale între orele 00:30 și 3:00. Chiar și așa, o bunムparte a celor ce erau deja prezenți la acea ora în fața scenei, au răƒmas și au dansat în ciuda ploii.
  Văƒzând ca prognozele meteorologice nu sunt în concordanta cu realitatea din teren, cu păƒrere de răƒu, organizatorii au hotăƒrât organizarea urmăƒtoarei ediții (cea cu număƒrul 13 ” 2009) sムaibムloc sub adăƒpostul cortului de spectacol. Astfel, odatムcu schimbarea localului, evenimentul a fost protejat de nelipsitele condiții meteorologice nefavorabile, desfăƒșurându-se parțial în interiorul Polus Center și parțial în cortul de spectacol instalat în parcarea mall-ului.
  Succesul edițiilor 2009 și 2010 atât din punct de vedere muzical, cât și ca show (beneficiind de numeroase efecte speciale), ca afluenta a publicului și a satisfacției partenerilor a confirmat justețea alegerii făƒcute.
  Într-un an 2011 în care alte evenimente majore nu s-au mai organizat din lipsa de fonduri, ediția a 15-a a festivalului Delahoya s-a desfăƒșurat tot în zona Polus Center, oferind publicului calitate organizatorica și artiști cu personalitate care au prestat în premiera în România.
  Ediția din 2012 a festivalului Delahoya a prezentat o evoluție normalムa festivalului desfăƒșurat tot în Polus Center.
  Ulterior acestei ediții festivalul s-a reorientat spre natură. După ce ediția din 2013 a cochetat cu un spațiul la limita pădurii, la periferia orașului în zona Făget, în 2014 festivalul s-a reîntors pe dealul care a consacrat evenimentului: Hoia.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


 • CONTACT