• Mini Reactor
  0 recenzii

 • Chiar dacă vremea de afară nu și-a dat încă seama, vara e aproape, se simte în energia care plutește în aer, pe străzi, prin parcuri și mai ales la Reactor, unde personaje colorate își așteaptă cu nerăbdare rândul la spus povești micilor prieteni care vin sâmbătă de sâmbătă în vizită.

  Primele la rând luna aceasta sunt personajele din R.O.G.V.A.I.V., o feerie vizuală pentru cei mai mici dintre spectatori, care se vor putea bucura de culorile vii ale curcubeului în dimineața de 7 mai. În a doua săptămână a lunii, tot sâmbătă, desigur, copiii vor face cunoștință cu Povestea lui Ionică, cavalerul fără frică, și îl vor însoți pe acesta în uimitorele lui aventuri printre vrăjitoare, zâne și dragoni, în speranța unui final fericit. Tot un final fericit și, în plus, o lecție despre munca în echipă ne oferă spectacolul din 21 mai, Ridichea Uriașă. Luna Mini Reactor se încheie cu Pădurea fermecată, o poveste despre misterul și frumusețea naturii și despre satisfacția de o descoperi împreună: în 28 mai.

  Fie că e vorba de o plimbare prin pădure, puțină muncă în grădină sau niște aventuri magice, copii, părinți și bunici sunt așteptați cu drag la o lună mai veselă, mai colorată, mai jucăușă decât cea de dinaintea ei!

  PROGRAMUL DETALIAT AL LUNII MAI

  Sâmbătă, 7 mai, ora 11.00
  R.O.G.V.A.I.V

  Regia: Delia Gavlițchi
  Cu: Cătălin Filip, Florina Florian, Oana Mardare

  ROGVAIV este un proiect teatral nonverbal, educativ, recomandat celor mai mici dintre spectatori – începând de la un an. Cu muzica live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile.
  Vă invităm să urmăriți întâlnirea unui pictor cu voioasele și năstrușnicele culori. Pornind de la alb-negru, scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.

  Recomandat copiilor: 1+
  O coproducție Mini Reactor și Compania Improwise

  Sâmbătă, 14 mai, ora 11.00
  POVESTEA LUI IONICĂ, CAVALERUL FĂRĂ FRICĂ

  Adaptare după Petőfi Sándor
  Idee regizorală: Kovacs Ildiko
  Scenografia: Simó Enikő
  Cu: Demeter Ferencz
  Vă invităm să urmăriți povestea a doi copii orfani, o poveste cu de toate: cu lupte, cu vrăjitoare, cu dragoni, cu zâne și mai ales cu un final fericit, bineînțeles. Pornim împreună într-o călătorie în universul fanteziei: din satul natal ajungem în Franța, apoi în țara uriașilor, în țara întunericului și cea a minunilor. La final de spectacol devenim mai bogați: acum cunoaștem o nouă o poveste tradițională maghiară, ușor adaptată la meleagurile natale.

  Recomandat copiilor: 4+

  Sâmbătă, 21 mai, ora 11.00
  RIDICHEA URIAȘĂ

  Regia: Delia Gavlitchi
  Scenografia: Filip Odangiu
  Muzica: Corina Sirbu
  Cu: Florina Florian, Ramona Atanasoaie, Raluca Mara
  Ridichea Uriașă este o poveste populară rusească cu o intrigă simplă: moșul plantează o ridiche care crește până devine uriașă. Doar alături de cei dragi reușește să o scoată din pământ și să se bucure de rodul muncii în echipă.
  Vă invităm să urmăriti o adaptare a poveștii, cu păpuși mari, pline de viată și voioșie. Bătrâneii noștri, Babuska și Deduska, vă așteaptă cu mic cu mare pentru a vă transmite dragostea lor pentru natură și pentru cei dragi.

  Recomandat copiilor 3+
  O producție a Companiei Improwise

  Sâmbătă, 28 mai, ora 11.00
  PĂDUREA FERMECATĂ

  Distribuție: Andreea Bolovan, Andra Ștefan
  Retroproiecții și Background design: Maria Brudașcă
  Suport creativ și tehnic: Siviu Cotiușc, Fabien Monestier
  Muzică: Kenny MacLeod

  Spectacolul este un moment de teatru de păpuși, care-și propune să-i aducă pe prichindei mai aproape de natură. Copiii vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei și vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul mediului care ne înconjoară. Povestea se deapănă printr-o îmbinare de mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic cu proiecții experimentale. Astfel se sugerează ideea de lume fantastică în care orice e posibil. Doi copii, o provocare și o pădure misterioasă. Așa începe călătoria unui băiețel printre tainele și ființele unei păduri magice. După multe peripeții și încercări năzdrăvane, copilul descoperă secretele pădurii.

  Recomandat copiilor 4+
  O producție a Asociației Bafi

  ________________________________
  Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook - https://www.facebook.com/mini.reactor.5 sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.
  Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor

  Mini Reactor este platforma din cadrul Reactor de creație și experiment, destinată copiilor. Este un spațiu alternativ, nou, plin de viață și voie bună, care promovează și susține arta independentă. Aici găsiți în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00 și 12:30, tot felul de evenimente destinate celor mici: spectacole de teatru de păpuși, spectacole de magie, storytelling, proiecție de animații, ateliere artistice, educaționale și creative și multe alte surprize!

  La Mini Reactor arta si cultura sunt folosite ca intrumente educationale cu care, artistii tineri (motorul Reactorului), incearca sa insufle unui public in formare, idei ecologiste, idei altruieste, pozitivism si voie buna.

  Cultura, aşa cum este definită şi în Dex, este reprezentată de totalitatea valorilor materiale şi spirituale create de omenire. Aşadar, cultura nu se leagă de cunoştinţe, ci de valori. (Raluca Vasiliu, psiholog)

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie