• Cazino Cluj
  1 recenzie

 • Cazinoul este situat în Parcul Central "Simion Bărnuţiu", reprezentând un simbol al municipiului Cluj-Napoca.

  Realizată la sfârşitul secolului al XIX-lea în stil eclectic, după planurile arhitectului Pakei Lajos, clădirea a servit drept sediu Cazinoului în perioada 1897-1918. Clujenii îi spuneau "chioşcul".

  Până în anul 1925, în clădire a funcţionat un muzeu etnografic, pentru ca din acest an să-şi deschidă porţile Şcoala de Arte Frumoase, unde au predat profesori renumiţi, dintre care amintim pe Aurel Ciupe, Alexandru Pop şi Romul Ladea.

  Clădirea fostului Cazino a fost inaugurată în 25 mai 2012, în urma lucrărilor de restaurare finanţate din fonduri europene.

  Lucrările au avut la bază proiectul arhitectului Adrian Borda, care a consultat planurile originale ale clădirii şi fotografii ale vremii, în încercarea de a reda farmecul clădirii din epoca ei de strălucire.

  Clădirea a rămas albă, iar acoperişul a fost învelit în tablă de cupru de la Lindab.

  În prezent, clădirea serveşte ca locaţie pentru diverse evenimente, de la nunţi la festivităţi organizate cu ocazia Zilelor Clujului sau proiecţii de film, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

 • recenzii

  5.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Kairos Invitatii
  20 Noiembrie 2016
  5

  Lasa calculatorul sa lucreze pasiv pentru bani, alege pachetul pe care-l vrei si castigul tau poate sa fie (597$-4$/zi)(1577$-10.8$/zi)(2777-19$/zi) pt inchirierea pc. sau laptop personal prin internet. Inscrie-te: https://cabinet.kairosplanet.com/register/#b8ecac. Detalii:0741125771