• Piața Muzeului
  5 recenzii

 • Piața Muzeului este una dintre cele mai animate zone ale Clujului. Este denumită astfel datorită Muzeului de Istorie a Transilvaniei, aflat în capătul său, dar piața a cunoscut și alte denumiri de-a lungul timpului: Piața Mică în Evul Mediu (Piața Mare fiind cea din jurul Bisericii Sfântul Mihail), apoi Piața Karolina în secolele XVIII-XIX.

  Piața Cetății Vechi se caracterizează prin aerul medieval, dat de tarabele rustice, meșterii populari care își prezintă obiectele de artă, pavajul micilor străduțe.

  Tot aici se mai pot vedea urme ale orașului roman.

  Dintre clădirile de referință situate în Piața Muzeului amintim Casa Matei Corvin (Casa Matia) și Biserica Franciscană, una dintre cele mai vechi lăcașe de cult clujene, datând din secolul al XIII-lea.

  Obeliscul Karolina, aflat inițial în partea de sud a Pieței Unirii, a fost mutat în Piața Muzeului la sfârșitul secolului al XIX-lea. Monumentul a fost ridicat în anul 1831, sub forma unei coloane, în memoria vizitei împăratului austriac Francisc I (1806-1835) și a reginei Carolina Augusta.

  În Piața Muzeului se organizează tot timpul târguri, expoziții, concerte, reprezentații stradale. Este un loc care merită văzut neapărat atunci când treceți prin Cluj-Napoca.

 • recenzii

  3.6
  (5 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Kairos Invitatii
  20 Noiembrie 2016
  5

  Lasa calculatorul sa lucreze pasiv pentru bani, alege pachetul pe care-l vrei si castigul tau poate sa fie (597$-4$/zi)(1577$-10.8$/zi)(2777-19$/zi) pt inchirierea pc. sau laptop personal prin internet. Inscrie-te cu nr de telefon: https://cabinet.kairosplanet.com/register/#b8ecac. 0741125771


  Gina Stoica
  20 Iulie 2016
  2


  Dana Lenghel
  6 Septembrie 2015
  5
  Placut

  In liceu mereu mergeam si stateam pe treptele obeliscului sau pe banci (cand erau libere). E foarte linistit si placut, desi in ultima vreme s-a umplut si mai tare de terase.


  Mircea-Nicolae Mărgescu
  5 Septembrie 2015
  5


  Merca Victor Stefan
  27 Iulie 2015
  1

  Da este cu adevarat spectacular