• Club Etno
  1 recenzie

 • Terasa Etno se află în centrului Clujului, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

  Etno Restaurant&Terrace îşi propune ca, de acum înainte, să fie în primul rând un spaţiu cultural, dincolo de faptul că este o terasă cu mâncare (în principal) tradiţională şi bautură (nu doar tradţională).

  Situarea în curtea Muzeului înseamnă mult mai mult decât o apropiere spaţială. Etno împărtăşeşte spiritul locului şi va fi gazda unor evenimente care valorifică folclorul, atât în înţelesul lui clasic, cât şi în variante reinterpretate în maniera contemporană.

  Astfel, la Etno veţi putea participa atât la recitaluri cu instrumente tradiţionale ori seri de gastronomie cu specific românesc, dar şi unguresc, săsesc, etc cât şi la concerte de (etno)blues şi (etno)jazz, precum şi la evenimente de artă vizuală, design vestimentar, dans, literatură, etc.

  De altfel, clădirea şi curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei au o istorie de mai bine de două secole în ceea ce priveşte cultura gastronomică şi petrecerea timpului liber.

  În secolul XVIII, aici se află Hanul "A feher lo" ("Calul alb", în traducere adaptată "Calul bălan"), un loc de întâlnire a ofiţerilor austrieci care făceau parte din noua elită de după integrarea zonei în Imperiul Austro-Ungar.

  Spre jumătatea secolului XX, înainte de mutarea ei pe strada 6 Martie, în curtea Muzeului Etnografic a funcţionat terasa Boema, un loc cu importanţă rezonantă în mediul literar şi artistic.

 • recenzii

  3.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Robert Ledenyi
  24 Februarie 2015
  3