• Parcul Cetățuia
  3 reviews

 • Parcul Cetățuia este unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Clujului. Fiind o zonă împădurită, este aleasă de numeroși clujeni pentru plimbări în aer liber și relaxare.

  Se pot practica aici jogging, badminton, fotbal, existând și un loc de joacă special amenajat pentru copii.

  Situat în partea de nord a orașului, la o altitudine de aproape 400 metri, Parcul Cetățuia oferă o minunată panoramă a Clujului, motiv pentru care a fost denumit și Belvedere, după numele hotelului construit aici în anii 1970.

  Parcul are o importanță istorică deosebită, aici fiind construită prima fortificație în stil Vauban din Transilvania (secolul al XVIII-lea), cu rolul de a menține controlul asupra orașului în perioada dominației austriece.

  Doi ani după moartea împărătesei Elisabeta, soția împăratului austro-ungar Franz Jozef, locuitorii au numit promenada de pe creasta de sud a Dealului Cetății (Fellegvar) cu numele suveranei, amplasând aici și statuia ei, monumentul aflându-se în prezent în Grădina Botanică.

  Pe Cetățuia se află și Crucea ridicată în anul 1995 după proiectul arhitectului Virgil Salvanu pentru comemorarea martirilor Revoluției de la 1848.

  Dacă treceți prin Cluj, mergeți neapărat la Cetățuia! Departe de zgomotul orașului, veți fi surprinși de pitorescul locului, care îndeamnă la meditație și relaxare.

 • reviews

  4.33
  (3 reviews)

  Give us a rating


  Kairos Invitatii
  20 November 2016
  5

  Lasa calculatorul sa lucreze pasiv pentru bani, alege pachetul pe care-l vrei si castigul tau poate sa fie (597$-4$/zi)(1577$-10.8$/zi)(2777-19$/zi) pt inchirierea pc. sau laptop personal prin internet. Inscrie-te: https://cabinet.kairosplanet.com/register/#b8ecac. Detalii:0741125771


  Sikossu Bro
  13 February 2016
  4


  Cristian Prodan
  21 September 2015
  4