• Biblioteca Centrală Janis
  2 reviews

 • Ce înseamnă "BIBLIOTECA" Centrală Janis?

  Citez dintr-o (fostă) prietenă bună, femeie respectabilă altfel, pe care-i musai însă s-o las anonimă (deși tare aș mai vrea s-o fac de ocară nițel...):

  "BCJ -ul e cel mai tare loc pt AGĂȚAT... nu doar dintre Janisuri, nu doar din Cluj..."

  Nu stiu exact la ce s-o fi referit, dar simt ca are mare dreptate femeia! De ce-i așa și mult mai mult decât atât? Pentru ca BCJ-ul nu e doar un imens bar permanent "viu" (e cel mai mare din Cluj, într-o singură încăpere, peste 250 de locuri) unde viermuiește mare parte a celor care (mai) au și o latura "de cârciuma" in viața lor, fie ei clujeni sau în trecere, studenți sau doar tineri in spirit.

  Spre deosebire de un club, unde de regulă nu auzi si nu prea vezi (și esti doar beat,eventual), AGĂȚATUL ăsta (flirtul) in BCJ e o ARTĂ nobilă (nu-i deci așa cum crede lumea...), aceea a seducției, iar locul oferă condiții propice și fertile (ptiu, drace!), din toate punctele de vedere, pentru libera ei practicare!

  BCJ e o filozofie de viata, o cultură chiar, aceea a existenței înafara timpului, dincolo de el, o permanentă dimineață (deloc intamplator, in BCJ nu stii niciodata cat e ceasul!), un mod de a trăi "veșnic tanar", un tărâm (sau țărm) unde lumea e tot timpul veselă si pusa pe distracție (dacă-i pusă si pe dans, coboară lesne in STUF-ul de dedesubt), unde muzica se aude si se și vede (fiecare piesa are clip video), băutura si MÂNCAREA sunt cel putin decente (mâncarea e chiar grozavă!), iar cărțile sunt sublime, dar lipsesc aproape cu desavarsire (majoritatea au fost luate, suvenir, de musterii...), că-i cârciumă, nu bibliotecă!

  "Biblioteca" in care nu se citește (altceva decat etichetele sticlelor) e inspirată puternic din curentul FLOWER-POWER și e îmbibată ca un burete cu spirit de VAMĂ VECHE, asta poate si datorită nenumaratelor obiecte de decor aduse direct din Vamă. Ca atare, e locul socializarii naturale, a "imprietenirii" facile, cu un foarte mic "grad de refuz".

  Motto: nu mâncăm ca să trăim, ci mâncăm ca să putem bea!

  Amin!

 • PHOTO GALLERY

 • reviews

  5.0
  (2 reviews)

  Give us a rating


  Oliviu Sârb
  24 April 2015
  5


  Alex Perju
  5 October 2014
  5