• Muzeul Mitropoliei Clujului
  1 recenzie

 • Muzeul Mitropoliei Clujului, unul dintre cele mai interesante muzee de artă religioasă, este situat la demisolul Catedralei Ortodoxe a Clujului.

  Datând din anul 1924, din timpul episcopului Nicolae Ivan, muzeul a fost reorganizat în 2011, la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu, fiind deținătorul unui patrimoniu cultural artistic ce cuprinde: icoane vechi pictate pe lemn și sticlă, obiecte de cult, potire, fragmente de frescă, manuscrise și carte veche românească, obiecte și documente legate de istoria Eparhiei Clujului.

  Unul dintre cele mai importante exponate este icoana Maicii Domnului cu Pruncul, datată 1673, realizată de autorul icoanei miraculoase de la Nicula, preotul pictor Luca din Iclod.

  Sala mare a muzeului are în centru statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

  Sub altarul Catedralei este amenajată necropola ierarhilor: Episcopul Nicolae Ivan, Arhiepiscopul Teofil Herineanu și Mitropolitul Bartolomeu.

 • recenzii

  5.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Kairos Invitatii
  20 Noiembrie 2016
  5

  Lasa calculatorul sa lucreze pasiv pentru bani, alege pachetul pe care-l vrei si castigul tau poate sa fie (597$-4$/zi)(1577$-10.8$/zi)(2777-19$/zi) pt inchirierea pc. sau laptop personal prin internet. Inscrie-te: https://cabinet.kairosplanet.com/register/#b8ecac. Detalii:0741125771